Homeless techno / 4

Ik ben beginnen drinken als ik 14 was. Ik zat in den bouw, daar gaat dat zo. Tegen de tijd da’k naar ’t leger moest, dronk ik iedereen onder tafel. Ze begrepen er niets van daar. Ze gingen me ontgroenen, ik was een jongske. Maar ik bleef het langst overeind.

Danny heeft zijn beide ouders nog en moest een tijd geleden weer bij hen gaan wonen. Met zijn moeder gaat het nog; zijn vader die 98 is terroriseert en controleert hem, en het is niet te houden. “Ik ben 47, en hij zei mij wanneer da’k thuis moest zijn! Hij vroeg mij heel den tijd waar da’k naartoe ging.” Aan 14 is hij ook beginnen roken. Het mocht niet van thuis, natuurlijk. “Ik deed het in den duik. Mijn eerste sigaret werd me aangeboden, Johnson zonder filter. Ja, maat…!  Ha ja, gij zijt een meiske, gene maat, haha! Ja hallo… ik zat drie uur op ’t toilet. Het liep er allemaal uit. Thuisgekomen zei ik dat ik ziek was, maar mijn pa had het door. En sindsdien doorzocht hij altijd mijn kamer. Ik kon ze niet goed genoeg verstoppen, hij vond ze altijd, hij had er een neus voor.”

Danny heeft een dochter van 24 die veeartsenij, specialiteit chirurgie studeert in Gent. Ze weet dat hij op straat leeft en had het er in het begin moeilijk mee.
“Ze kwam elke dag met de bus langs. Ze had een abonnement. Maar ik zei dat ik mijn plan trek, dat ze er echt niet mee moet inzitten. Nu heeft ze het aanvaard. We komen goed overeen. Ze zit op kot. Dat is beter dan alle dagen over en weer naar Eeklo. Voordien woonde ze bij mijn ex-schoonouders en bij haar ma. Ik kom goed overeen met mijn ex-schoonouders. Hij was een militair. Ge moet niet tegen zijn kar rijden!”

Noot: Danny is de enige die in deze blogs bij zijn echte naam vernoemd wordt. Hij kwam aan het woord in deze recente VRT-reportage Alternatieve economie: swappen, letsen en Torekes verdienen . Hij is dus een BG, een Bekende Gentenaar, zegt hij zelf.

Gent, zaterdag 12 november 2011 – nacht 2

 

Tags: , ,

No comments yet.

Leave a Reply

*

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.